Rudi

Rudi werd bij ons binnengebracht in herstel van een zware longontsteking.
Hij werd doodziek en moederziel alleen gevonden in een wei door een mede-dierenactiviste. Hij was amper een paar dagen oud en vocht voor zijn leven.

Na een lang herstel is Rudi er volledig doorgekomen, hij heeft een kleine groeiachterstand door zijn zware strijd maar hij redt zich prima. Rudi heeft nooit zijn moeder gekend en werd net als Joshua, Mattie en Chandler met de fles groot gebracht.

Rudi is een ram. Rammetjes worden als ‘waste’ gezien in de industrie, net als stiertjes en bokjes. Ze kunnen niet gebruikt worden voor zuivelproductie en ze dragen geen nakomelingen voor de vleesindustrie.

Rammetjes, kalfjes en bokjes worden onmiddellijk bij de moeder weggehaald, vetgemest en op transport gezet naar het slachthuis voor de leeftijd van 4 maanden.
Vrouwelijke kalfjes, miekes en lammetjes worden ook onmiddellijk bij de moeder weggehaald maar blijven eerst nog een aantal jaar vast in de melkindustrie vooraleer ze uitgemolken zijn en ook het slachthuis tegemoet gaan.

Rudi kon ontsnappen aan deze verschikking en gaat een liefdevolle en vooral veilige toekomst tegemoet

Baby Rudi

%d bloggers like this: