Polly en Brownie

Polly komt samen met Brownie de haan en 10 vriendinnen van een ‘moederdierbedrijf’.

Heb je er ooit bij stil gestaan waar leghennen vandaan komen die eieren produceren voor consumptie?
Polly en Brownie, leefden samen met 1800 kippen en 2000 hanen in een ‘moederdierbedrijf’ waar ze samen voor bevruchte eieren zorgden. Uit die eieren komen legkippen. De haantjes worden vrijwel onmiddellijk afgemaakt omdat zij ‘geen waarde’ hebben in de industrie.

De omstandigheden waar ‘moeder’- en ‘vader’ dieren moeten leven zijn zeer slecht. Polly en Brownie werden er weggehaald omdat ze niet meer konden lopen, waardoor ze niet meer aan water of eten konden komen en aan een langzame dood zouden sterven. Een geluk op een ongeluk.

Een kippenleven wordt het meest gedomineerd door de mens, van geboorte tot de dood. Ze zijn de meest misbruikte dieren die worden grootgebracht en vermoord voor voedsel, meer dan alle weidedieren samen.

Vrijwel alle moederdieren die in onze opvang komen wonen zijn bij aankomst in een zeer slechte gezondheid. De kam en gezicht zijn helemaal wit door een tekort aan vitamines, ze zijn graatmager en hebben een kapot gepikte rug (uit verveling en pure wanhoop gaan de kippen in de stal elkaar wel eens te lijf, hoe zou je zelf zijn?).
Hier lopen ze voor de eerste keer buiten om te scharrelen en kunnen ze op hun tempo herstellen van een traumatisch verleden in een afgesloten, vuile en overbevolkte, kippenstal.

Geen enkele kip heeft reden om mensen nog te vertrouwen maar het is gek om te zien hoe snel ze weten dat ze veilig zijn bij ons en ze een tweede kans krijgen voor een gezond en liefdevol leven, die ze verdienen.

Onze kipjes zijn super aanhankelijk, iedereen komt op je schoot zitten en vraagt aandacht, net zoals een hond of kat. Ze hebben elk hun eigen persoonlijkheidje en gewoontes. Het zijn allemaal individuen net als wij.

Polly
%d bloggers liken dit: