Ginny

Ginny werd hoogzwanger gevonden langs de baan. Ze werd door haar vorige ‘eigenaar’ op straat gezet.
Konijntjes kunnen niet leven in het wild, dit zou voor Ginny de dood betekend hebben. Gelukkig kwam ze bij ons in de opvang terecht waar ze beviel van 5 prachtige jongen.

Helaas is dit een bekend verhaal. Konijntjes zijn niet makkelijk om voor te zorgen. Ze hebben veel aandacht nodig, een groot verblijf waar ze uitgebreid kunnen in lopen en hebben hoogwaardige voeding nodig.
Ze zijn erg specifiek in het kiezen van hun partner. Daar loopt het vaak mis, verkeerd koppelen is één van de oorzaken dat konijntjes worden gedumpt.

Konijnenopvangen puilen uit. De meeste konijntjes die opgevangen worden zijn nog geen jaar oud, wat wil zeggen dat ze al worden gedumpt na een aantal maanden nadat ze worden ‘aangekocht’.

“Konijntjes zijn erg moeilijk te koppelen, ze zijn heel specifiek in hun partnerkeuze”

Gelukkig had Ginny geluk en kon ze bij ons in de opvang wonen. Na de castratie van de mannetjes woonden ze nog allemaal een 3 tal maanden samen. Daarna begon de groep uit elkaar te vallen en begon het gevecht: wie hoort bij wie. Dit was een stressvol moment voor de konijntjes maar ook voor ons, wat als niemand met elkaar overeen komt?

Gelukkig werden de groepen gevormd zonder teveel slachtoffers. Ginny woont nu samen met haar dochter Frida en Zoon Burt. Haar dochter Peter en zoon Lily kozen voor elkaar en zoon Otis woont bij ons in de living

Ginny en baby Otis, Peter, Lily, Frida en Burt
Lilly
Peter
Frida
Burt
Otis
%d