Waarom Daisyfields geen kinderboerderij is

Het lijkt één van de meest gestelde vragen. Zijn jullie dan een kinderboerderij? Het antwoord maakt veel mensen nog meer in de war: neen, Daisyfields is geen kinderboerderij en in dit artikel kan je lezen waarom dit zo is.

Daisyfields heeft een no breeding polici

Kinderboerderijen laten elk jaar lammetjes, biggetjes, geitjes, konijntjes, kuikens en kalfjes geboren worden. Kleine schattige dieren trekt veel volk aan. Niets is schattigers dan een lammetje de papfles geven of zeven kleine konijntjes rond zien hoppen in het gras.
Deze dieren worden natuurlijk volwassen en moeten opnieuw plaats maken voor nieuwe schattige diertjes de volgende lente. De meeste kinderboerderijen laten deze dieren dan gewoon slachten.
Dondert het in Keulen?
Het is heel eenvoudig te weten of jouw plaatselijke kinderboerderij dit beleid volgt. Zoek het oormerk van hun dieren op via de TwaKa Oormerk app. Deze app verteld je meteen of het dier nog leeft of geslacht werd.

Daisyfields heeft een adopt-don’t shop polici

Net als honden en katten in asielen, zijn veel kippen, eenden, konijnen en weidedieren opzoek naar een nieuwe liefdevolle thuis. Door niet met onze dieren te kweken, houden wij plaats vrij voor dieren die echt een thuis zoeken. Een kinderboerderij met asieldieren die mogen blijven tot hun dood? Dat zou een prachtig idee zijn! Er zijn meer dieren in nood dan er opvangplaatsen zijn.

Onze dieren hebben ook rust nodig

Al onze dieren komen met een behoorlijke rugzak bij ons terecht. Meestal hebben ze geen goede herinneringen aan menselijk contact. Sommige dieren hebben zelfs maanden nodig om te wennen aan gras, zonlicht en aanraking. We willen onze dieren alle tijd garanderen die ze nodig hebben en dat in alle rust.
We laten minimaal bezoek toe in onze opvang zodat de meest getraumatiseerde dieren niet overprikkeld raken. Alle sponsors mogen één maal per maand hun sponsordier komen bezoeken. Voor groot publiek organiseren slechts 2 opendeurdagen per jaar, op deze manier proberen we zoveel mogelijk aan de noden van de dieren tegemoet te komen en dat kunnen we niet als we elk weekend open zijn voor publiek.

Niemand houdt van geforceerde ontmoetingen

” Ga eens bij het schaapje staan voor de foto!” en daarna was iedereen verbaasd dat het schaapje een kopstoot gaf. “Stout schaapje!”
Dieren die stout zijn bestaan niet.
Net als mensen houden dieren niet van geforceerde situaties. Ze hebben ook moeilijke dagen, voelen zich niet begrepen en gefrustreerd. Wat doe jij als je een moeilijke dag hebt? Jezelf terugtrekken! Daisyfields staat erop dat al onze dieren mogen doen en laten waar ze zin in hebben. Ze voeren geen show op om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken.

We zijn wel een informatiecentrum

Net als een kinderboerderij willen wij onze bezoekers informeren maar dan wel op een heel andere manier vanuit een heel andere motivatie.
Kinderboerderijen laten zien hoe je van dieren gebruik kan maken in een romantische, onrealistische setting. Een schone stal waar de moederkoe wordt gemolken terwijl het kalfje naast haar ligt. Laat je niet vangen. Dit is niet de manier waarop kaas wordt geproduceerd die je in de winkel kan kopen.
Daisyfields laat non-vegans een connectie maken met onze dieren. We informeren over de vergeten individuen uit de vlees- en zuivelindustrie zonder de gruwels te laten zien. We laten zien dat dieren er met ons samenleven, niet voor ons.


%d