Vrienden van Daisy

Foto’s: Captured Outdoors

Een overzicht van onze bewoners en hun sponsors. Niet iedereen heeft een sponsor. Wil je graag sponsor worden? Wat fijn! Alle info kan je terug vinden onder ‘Sponsor worden’ en dan zie jij binnenkort je naam op deze pagina staan.

Aantal dieren gered sinds de start van de opvang

Schapen & Geiten

Joshua
Sponsor: Hilde Honoré

Kleine Joshua werd verstoten door zijn moeder en kwam bij ons terecht. Hij werd door ons met de fles grootgebracht. Joshua is de grootste knuffelliefhebber in de wei. Elke avond staat hij aan de poort en roept om aandacht. Zijn ‘BEEH’ is erg iconisch.

Jason
Sponsor: Jan Claeys

Jason was ongewenst omdat hij volgens de fokker te klein is. Hij werd veel te vroeg bij zijn moeder weggehaald en opgesloten in een donkere stal zonder enig contact met soortgenoten of mensen. Door zijn verleden heeft hij het moeilijk mensen te vertrouwen.
Jason heeft een neurologisch probleem en loopt hierdoor wat anders. Bij Daisyfields kan hij in alle rust zichzelf zijn en wennen aan de eerste stapjes in het gras, zijn nieuwe familie en liefdevol contact met ons.

Rudi
Sponsor: Thijs Devos

Rudi had een zware longontsteking en werd op het nippertje gered van de dood. Hij werd door ons met de fles grootgebracht. Rudi is een grote dromer en graast graag eens alleen in de wei. Hij blijft een klein lammetje en kwispelt met zijn staartje als je onder zijn kinnetje krabt.

Mattie
Sponsors: Anneke & Christophe Laleeuw

Mattie’s mama beviel van een drieling en had niet genoeg melk. Ze werd door ons met de fles grootgebracht. Wat mistte ze haar mama, we probeerde alles om haar thuis te laten voelen. Mattie is helemaal gek op Mammie, ze verlaat amper haar zijde.

Chandler
Sponsor: De Meersman Shirley

Chandlers mama beviel van een drieling en had niet genoeg melk. Hij werd door ons met de fles grootgebracht. Chandler is het kind op het verjaardagsfeest die de taart al helemaal opeet voor de jarige de kaarsjes mag uitblazen. Hij zit nog steeds graag op mijn schoot, ookal is hij daar veel te groot voor.

Mammie
Sponsor 1: Angelique Neut
Sponsor 2: Nathani Van Mingroot

Mammie werd gebruikt voor de kweek en werd aan ons afgestaan toen ze teveel gezondheidsproblemen kreeg.
Ze heeft onder andere artrose, hiervoor krijgt ze dagelijkse medicatie.
Mammie is zwanger en zal eind februari bevallen van één of meerdere lammetjes. Door jaren intensieve kweek, is één van mammies uiers volledig op. Mammies lammetjes zullen hoogst waarschijnlijk flessenvoeding krijgen. Geen nood, het verleden heeft ons geleerd dat we er vier tegelijkertijd aan kunnen.
Mammie is een kranige dame, als iets niet naar haar zin verloopt stampt ze met haar hoef op de grond. Ze kan het erg goed vinden met Mattie en is altijd dicht bij haar in de buurt te vinden.

Billie
Sponsor 1: Anneke Persoons
Sponsor 2: Hanne Schaut
Sponsor 3: Nathani Van Mingroot

Billie is de dochter van Mammie en werd in onze sanctuary geboren. Billie heeft is de avontuurlijkste van de tweeling. Stoere Billie deed al een uitstapje naar de grote schapen weide toen ze 2 dagen oud was.

Lucie
Sponsor 1: Shirley De Meersman
Sponsor 2: Hanne Schaut
Sponsor 3: Nathani Van Mingroot

Lucie is de dochter van Mammie en werd in onze sanctuary geboren. Lucie is een echte veelvraat, ze zal geen moment voorbij laten gaan om het flesje van haar zusje Billie ook leeg te drinken.

Beide zusjes zullen enkel het liefdevolle sanctuary leventje kennen. Zoals het hoort, blijven ze voor de rest van hun leventje dichtbij hun mama.

Cece

Sponsor 1: Termote Roland
Sponsor 2: Ketels Anja
Sponsor 3: Ghyllebert Elke

Een zwaar verwaarloosd geitje had dringend een veilige landing nodig. Ik wist dat ik haar onmiddellijk tot bij ons moest brengen. Welkom Cece! Cece is een wandelend skelet. Haar uier zit vol melk, wat kan wijzen dat ze een lam heeft gehad maar verloren heeft. De veearts heeft uitgesloten dat ze zwanger is.

Cece zit nu in quarantaine tot ze Chandler mag vergezellen in het geitenbos. Ze heeft een verschrikkelijk verleden achter de rug maar ze vertrouwd me al helemaal, ze voelt dat ze veilig is.

Konijnen

Ginny
Sponsor: Emmanuelle Geedts

Ginny werd gevonden op straat. Ze werd uitgezet door haar vorige ‘eigenaar’. Ginny kreeg een nieuwe thuis in onze opvang en beviel 3 dagen later van 2 dochters en 3 zonen. Ginny is een echte knuffelkont en laat haar eten zelfs liggen als ze kans heeft op een aaitje achter haar oortjes.

Frieda
Sponsor: D’ hulst Julie

Frieda is de dochter van Ginny en woont in de ren met Ginny en broer Burt. Frieda is een grote liefhebber in het graven. Elke vierkante centimeter aarde die ze vindt kan ze in een handomdraai omtoveren tot een put.

Burt
Sponsor: Lotte Christiaensen

Burt is de zoon van Ginny en woont in de ren met zijn zusje Frida en Ginny. Hij heeft gewoon niet genoeg met 1 vrouwtje. Burt heeft zijn naam niet voor niets gekregen, knipoog naar Burt Reynolds.

Lily
Sponsor: Valentijn Gallotti

Lily is de zoon van Ginny en woont samen met Peter in de ren. Lily is een verlegen konijn. Zijn grootste hobby is eten en met Peter knuffelen.

Peter
Sponsor: Ophélie Deman

Peter is de dochter van Ginny en woont in de ren met Lily. Ook Peter is een verlegen konijn, Lily en Peter zijn een match in heaven.

Otis
Sponsor: Nathalie Normandin

Otis is de zoon van Ginny en woont bij ons in de living. Hij bloeide helemaal open in ons gezelschap en werd verliefd op zijn nieuwe vriendin Charlie.

Charlie
Sponsor: Sven Van Coile

Neen hoor je ziet niet dubbel, dit is niet twee keer Otis. Charlie werd weggehaald uit een verschrikkelijke situatie en aan ons afgestaan. Ze werd jaren opgesloten in een kooi waar ze niet eens kon omdraaien. In kritieke gezondheidstoestand hebben we haar opgevangen en begon de lange weg naar herstel.
Charlie heeft zich weken niet bewogen, ze was echt doodsbang van grote ruimtes. Ze was dan nog eens erg agressief tegen over ons en Otis en sproeide in het rond. Deze gedragingen namen gelukkig af na haar sterilisatie.
Onze lieve Otis had erg veel geduld. Na 4 intensieve weken vond Charlie zichzelf eindelijk terug en voelt ze zich voor de eerste keer in haar leven vrij.

Cavia’s

In december 2022 hebben we via een in beslagname van de politie, 7 cavia’s uit de meest gruwelijke omstandigheden opgenomen. Onze mannetjes zijn nog steeds niet op hun plooi. We helpen hen elke dag om hun vreselijk verleden te vergeten. Tot nu toe laten ze hun persoonlijkheid nog niet echt zien maar we zien ze elke dag een klein beetje meer openbloeien.

Pennello

Carlos

Rocco

Nero

Sponsor: Detremmerie Elke

Pino

Leonardo

Kalkoenen

Pauline
Sponsor 1: Gitte Wauters
Sponsor 2: Brynn Vercammen

Pauline werd samen met haar zusje Linda in september 2021 geboren in de kalkoenen industrie. Ze zou iemands kerstmaal worden. Gelukkig werd ze gered en mag ze nu samen met Linda haar veilige leven verder zetten in Daisyfields. Pauline heeft artrose en moet hiervoor dagelijks medicatie krijgen. Kalkoenen uit de industrie worden zo gekweekt dat ze zo dik mogelijk worden in de korts mogelijke tijd. Pauline weegt 10 kg en haar poten kunnen haar gewicht steeds minder goed dragen. Gelukkig kan ze pijnloos door het leven dankzij de medicatie. Linda overleed helaas in februari 2023 door een hartstilstand.

Jack

Sponsor 1: Laurence Ogez
Sponsor 2: Sarah Gys
Sponsor 3: Sophie Verhaeghe

Net als Pauline werd Jack samen met zijn vriendin Lina geboren in de kalkoen industrie. Jack is een aardige reus van meer dan 20 kg. Hierdoor kan hij wat moeilijker wandelen maar dat houdt hem niet tegen om zijn vrouwtjes te beschermen.

Kippen

Rhonda

Rhonda werd achtergelaten in een bos. Via het dierenasiel van Brugge kwam ze bij ons terecht. Rhonda belt steeds de manager. We hadden haar beter de naam Karen gegeven.

Dionne

Dionne was diepongelukkig toen haar vriendin stierf en kreeg een nieuwe thuis in onze opvang. Ze kreeg er onmiddellijk 5 vriendinnen bij. Dionne is erg in haar nopjes en huppelt op haar kleine korte beentjes door het gras. Haar hoofd is merkwaardig klein.

Michelle

Michelle werd achtergelaten in een bos. Via het dierenasiel van Brugge kwam ze bij ons terecht. Michelle is de vriendin van Schmidt. Ze houdt van kamermuziek en bowlen.

Deborah

Deborah werd achtergelaten in een bos. Via het dierenasiel van Brugge kwam ze bij ons terecht. Deborah is de regional manager van de groep.

Schmidt

Schmidt woonde in een groep met 2 andere hanen en een aantal hennen. Meerder hanen houden met hennen erbij is ruzie zoeken.
Zoals het lot van meeste hanen werd voor Schmidt een nieuwe thuis gezocht. Gelukkig kwam hij bij ons terecht in plaats van de slacht. Schmidt is assistent to the regional manager van Deborah

JJ

JJ komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze aan 1 oogje slechtziend is. JJ is erg aanhankelijk, in de hangmat luieren is het liefste wat ze doet.
Het volledige verhaal kan je lezen bij de rubriek ‘Daisyfields verhalen’.

Cher
Sponsor: Tom Leroy & Marissa Borgoo

Cher kwam samen met JJ uit hetzelfde moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze een misvormde gezichtje heeft. Ze werd vermoedelijk verkeerd op de ‘snavelkap’ machine gezet. Cher redt zich prima en is de grootste eter van de hoop.

Jackie
Sponsor: Yana Bastiaensen

Jackie komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze aan beide ogen slechtziend is. Jackie is erg aanhankelijk en zal nooit je zijde verlaten als je bij haar in de weide op bezoek komt.

Beatrix
Sponsor: Geysels Ella

Beatrix komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze mankt. Beatrix heeft geen pijn en kan sneller wandelen dan de meeste kippen. Beatrix is de luidste van de hoop, ze kakelt de hele dag door naast Brownie.

GOGO

GOGO komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze meermaals probeerde te ontsnappen. Hier in de opvang is ze dan ook diegene die graag eens een uitstapje doet in de andere weides.

Polly
Sponsors: Anneke & Christophe Laleeuw

Polly komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze vermoedelijk haar vleugel had gebroken. Net als de meeste hennen uit het bedrijf had ze een kappot gepikt rugje en een bleke huid. Gelukkig herstelde haar vleugel, groeien haar veertjes terug, kreeg ze een gezond kleurtje en geniet ze nu met volle teugen van haar vrijheid. Polly is erg nieuwsgierig, we vinden haar vaak scharrelend in de moestuin.

Sybil

Sybil kwam samen met Polly uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze mankte en haar kam kapot gepikt was.
Sybils poot en kam herstelde volledig met wat liefde en rust. Sybil is een introvert en voelt zich beter dichtbij de schapen in plaats van de kippen.

Brownie
Sponsor: Ella Geysels

Brownie komt uit een moederdierbedrijf. Hij mankte en kon zo niet meer bij het eten en drinken komen. Hij werd halfdood uit de stal gehaald, zelfs zijn kam was al necrotisch. Met veel liefde en eten, knapte Brownie helemaal op. Hij mankt nog steeds maar heeft geen pijn. Brownie houdt van zonnen en Beatrix.

Mia

Mia komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald samen met GOGO. Zij probeerde ook meermaals te ontsnappen. Mia geniet nu eindelijk van haar vrijheid waar ze zo hard voor gevochten had. Ze heeft vriendschap gesloten met Ginny en gaat af en toe op bezoek bij haar vriendin in de konijnenren.

Dotty

Dotty komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze mankte. In onze opvang herstelde ze snel en kan weer op twee pootjes lopen. Dotty is een echte verkenner en we vinden haar vaak terug in de andere weides of in de moestuin.

Kora

Kora komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze mankte. In onze opvang herstelde ze snel en kan weer op twee pootjes lopen. Kora is goed bevriend met Dotty maar is niet zo avontuurlijk en blijft graag dicht in de buurt van Brownie.

Izzy

Izzy werd gevonden in een park. Ze zwierf al een aantal dagen rond, had grote honger en was doodsbang. Na wat geduld hebben we Izzy kunnen vangen en kan ze nu zorgeloos rondscharrelen samen met haar nieuwe vriendinnen.
Net zoals alle gedomesticeerde dieren, kunnen kippen niet overleven in de natuur. Ze hebben water, voedsel en verzorging nodig.

Yima
Sponsor: Saïdya Vanhooren

Yima komt uit een moederdierbedrijf, net zoals Brownie. Zijn poot was op verschillende plaatsen gebroken. Met veel liefde en de juiste zorgen knapte Yima helemaal op. Nu mag hij zijn veilig leventje verder zetten in onze sanctuary.
Yima is een super lieve haan en is erg aanhankelijk.

Vera

Vera werd door één van onze vrijwilligers bij ons binnen gebracht. Vera had een gebroken poot die helaas verkeerd terug aan elkaar groeide. Vera kan stappen maar het kost haar veel energie waardoor ze vaak moet vaak rusten.
Vera blijft in de winter bij ons binnen om onderkoeling tegen te gaan. Vanaf de dagen langer en warmer worden, mag Vera de tuin in.
Vera ligt voor een groot deel van de dag in haar bedje voor de kachel en doet niets liever dan het behang van de muren pikken.

Babette
Sponsor: Luna Deconinck

Babette komt uit een moederdierbedrijf. Ze werd uit de stal gehaald omdat ze helemaal is kaal gepikt. Omdat de moederdieren zo dicht op elkaar gepakt moeten leven, gaan ze uit hulpeloosheid en depressie elkaar te lijf. Hoe zou jij zijn als je met 2000 andere soortgenoten wordt opgesloten in een donkere stal waar je je amper kan omdraaien?
Babette is zwaar getraumatiseerd en heeft nog een lange weg te gaan. We zorgen ervoor dat ze voor altijd veilig zal zijn.

Eenden

Alle Barbarie eenden in onze opvang komen uit opvang Keppeland van Brigitte Backx. Brigitte vangt eenden op en geeft ze een nieuwe thuis.
Een te groot aantal mannetjes en te weinig vrouwtjes, zorgde voor een verknalde sfeer in Keppeland en zo hielpen we elkaar uit de nood.

In Daisyfields wonen momenteel enkel mannetjes samen. Don’t try this at home. We hebben 7 meisjes in onze opvang verwelkomd.

Elvis
Sponser: Hilde Honoré

Elvis heeft zijn naam niet gestolen, zijn kuif is de grootste van alle Barbarie eenden in de opvang.

Samuel
Sponsor: Nathan Desmidt

Samuel is de kleinste van de hoop maar is de eerste in de rij voor goede oude Barbarie ruzie.

Danny

Danny is de trouwe vriend van Samuel. Een echte meeloper want als er geknokt wordt, doet hij gewoon lekker mee. Danny kreeg zijn naam naar Danny DeVito, omdat hij de kleinste is van de groep.

Brent
Sponsor: Lowie Sanctobin

Brent is een kip, zeg hem niet dat hij een eend is. Brent woont dan ook in de groep van Schmidt. Brent is doodsbang van andere eenden, gelukkig hebben de andere kippen hem aanvaard en loopt hij nog lekker mee te scharrelen.

Sean

Sean kreeg zijn naam omdat hij een Sean Connory accent heeft.

Jackson

Never meant to make your daughter cry
I apologize a trillion times
Sorry Miss Jackson, I AM FOR REAL.

Stacy
Jennifer
Shirley
Shelly
Barbie
Laverne, Sponsor: Ivana Briké
Cindy

We waren naastig opzoek naar vrouwtjes om de sfeer in de opvang onder de eenden aangenaam te houden. Gelukkig konden wij 7 vrouwtjes adopteren. De mannetjes waren opslag verliefd. 

Monty

Monty en Grover zijn onafscheidelijk, net als Bert en Ernie. Als ze elkaar kwijt raken in de mist is de wei te klein.

Grover

Monty en Grover zijn onafscheidelijk, net als Bert en Ernie. Als ze elkaar kwijt raken in de mist is de wei te klein.

In memoriam

Linda
Sponsor: Laurence Chanteloup

Linda werd samen met haar vriendin Pauline in september 2021 geboren in de kalkoenen industrie. Ze zou iemands kerstmaal worden. Gelukkig werd ze gered en mag ze nu samen met Pauline haar veilige leven verder zetten in Daisyfields.
Kalkoenen uit de vleesindustrie worden zo gekweekt dat ze in zo kort mogelijke periode zo zwaar mogelijk worden. Dit heeft onvermijdelijk veel slechte invloed op hun gezondheid. Linda is waarschijnlijk aan hartfalen gestorven.

Billie

Lieve Billie,
Wat missen we je zo. Je werd van ons weggenomen op de meest oneerlijke manier.
Wat was je lief. Je had een prachtige band met Cody, je was zijn kleine schaduw. Je sliep naast hem toen hij pas geboren was, je kwam naar hem toe als er traantjes vielen en je waakte over hem als Cody door de tuin kroop.
Toen we nog in Brugge woonden, zat je elke avond op het raamkozijn, naar buiten te kijken. Al onze buren kwamen langs om je te zien zitten, je hebt ieders hart gestolen.
We treuren allen bij het verlies.

Rust zacht lieve Billie

MCA

MCA overleedt aan de gevolgen van een virale infectie. Zijn iconische gekraai gaan we voor altijd missen. MCA was een klein en grappig haantje. Zijn hennen waren allemaal een kop groter maar dat maakte hem niets uit.

Gladys

Gladys was MCA’s liefste vrouwtje. Zij stierf ook aan de gevolgen van een virale infectie.

Hermelien
Sponsor: Nadine Leroy

Hermelien werd gevonden in een dierenwinkel. Helaas worden er nog steeds konijnen en cavia’s verkocht in dierenwinkels, terwijl opvang en asiel uitpuilen.

Hermelien werd niet meer verkocht omdat ze de ziekte e.cuniculi heeft, ik kon de verkoper overtuigen om haar met mij mee te geven.
E.cuniculi is een infectieziekte dat wordt veroorzaakt door een parasiet die voornamelijk neurologische (hersen/zenuw) problemen geeft bij een konijn. Hermelien houdt door de ziekte haar hoofdje wat schuin. Helaas kan een konijn niet genezen van deze ziekte, wel kan de parasiet in slaapmodus gehouden worden door dagelijkse medicatie. Hermelien overleed erg plots door RDA, een ziekte waar konijntjes gevaccineerd kunnen worden. Omdat Hermelien e.cuniculi had, koos de dierenarts er voor haar niet te vaccineren. Zieke dieren worden niet gevaccineerd doordat hun weerstand te laag is.

Holly

Holly kwam bij ons met een zeer zwakke gezondheid. We hebben haar leven het zo makkelijk en pijnloos mogelijk gemaakt. Ze hebben Holly’s ritme altijd blijven volgen. Ze liet ons elke dag weten dat ze graag wou leven en dat hebben we gerespecteerd. Tot het moment er kwam dat ze op was. Ze is zachtjes en pijnloos heen gegaan dichtbij haar vriendin Dionne.

Rust zacht lieve Holly

Lina
Sponsor 1: Toyah Vrijsen
Sponsor 2: Sophie Verhaeghe

Lina kwam samen met haar vriend Jack bij ons in de opvang om Pauline te vergezellen na de dood van haar zusje Linda. Lina is een kranige dame die geen avontuur in de weg staat. Ze is altijd als eerste buiten in de ochtend en gaat pas op het allerlaatste en als het echt tijd is, naar binnen.
Lina kreeg een virale infectie, haar lichaam kon de ziekte niet aan. Ze stierf helaas.

Volg ons op instagram @daisyfields_sanctuary